Maker Ei van Columbus Jos van den Bergh erelid NVORWO

Op de jaarvergadering van de NVORWO op 6 april 2018 heeft voorzitter Francis Meester Jos van den Bergh benoemd tot erelid. Jos heeft geruime tijd deel uitgemaakt van het NVORWO-bestuur. Ook heeft hij ruim 18 jaar de rubriek ‘Het Ei van Columbus’ verzorgd in het tijdschrift Volgens Bartjens.

In deze populaire rubriek staan rekenpuzzels en breinkrakers voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.  Het Ei van Columbus is bedacht door Willem Faes die er samen met Ron Felix een groot succes van maakte, eerst als zelfstandige publicatie en vervolgens als vast onderdeel van het tijdschrift Willem Bartjens (later Volgens Bartjens). Toen Willem Faes overleed, nam Jos van den Berg het van hem over. Na enkele jaren stopte Ron Felix en stond Jos van den Bergh er alleen voor (ondersteund door een illustrator). In de afgelopen 18 jaar werden er ongeveer 1300 Eitjes gebakken, variërend van een mop tot een knap lastige puzzel, maar er kwam ook af en toe een op taal of op de wereld-oriënterende vakken gericht Ei tussendoor. 

Na 18 jaar stopt Jos van den Bergh met het maken van het Ei van Columbus. Door middel van het erelidmaatschap wil de NVORWO Jos bedanken voor al zijn inspanningen voor het reken-wiskundeonderwijs.

Ei van columbus-maker Jos van den Bergh erelid NVORWO

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.