Curriculum.nu – Samenstelling ontwikkelteam Rekenen & Wiskunde bekend

Om voor Curriculum.nu een nieuw curriculum voor rekenen-wiskunde te ontwikkelen is er een speciaal ontwikkelteam samengesteld. Een speciaal hiervoor opgericht selectiecomité zorgde voor de selectie van de leden. Namens de NVORWO heeft mw. Riejet van Til zitting genomen in dit comité.

Vrijdag 15 december 2017 kwamen de de ontwikkelteams van alle vakgebieden voor het eerst bij elkaar om kennis te maken. In 2018 gaan ze daadwerkelijk aan de slag.

De teams bestaan uit leraren uit het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs en schoolleiders. Ze buigen zich over de vraag wat leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs moeten kennen en kunnen.

Met de opbrengst van dit ontwikkelproces zullen kerndoelen en eindtermen worden vastgesteld.. Op de foto hieronder ziet u de leden van het het ontwikkelteam Rekenen & Wiskunde (bron afbeelding: Curriculum.nu).

curriculum.nu ontwikkelteam rekenen-wiskunde

 

Het ontwikkelteam Rekenen & Wiskunde bestaat uit leraren Anouschca Brakenhoff, Esther van Dooren, Elisja Giepmans, Marco ten Hoff, Lia Jaspers, Marianne Lambriex- v.d. Heijden, Dorthy van der Male, Maarten Mueller, Sonja Paulssen, Marieke van Ravenhorst, Lotte Schouten-de Beijer en Lisette Steenbakkers en schoolleiders Monique van Tiel (PO) en Marco Stoppelenburg (VO).

Hoe gaat het ontwikkelteam aan het werk?

De teams komen tussen februari 2018 en februari 2019 in vier ontwikkelsessies bij elkaar. Elke ontwikkelsessie bestaat uit drie dagen teamwerk. Er is een gezamenlijke start- en slotsessie met de andere ontwikkelteams. Daarin kunnen de teams ideeën uitwisselen en ervaringen delen. Tussen de ontwikkelsessies hebben de teams contact met de ontwikkelscholen om ideeën te toetsen en feedback te ontvangen. Ook verzamelen de teams feedback onder vakverenigingen en andere netwerken, vervolgonderwijs, belanghebbenden en belangstellenden. Afhankelijk van de behoeften kunnen de teams verschillende inzichten en experts betrekken. Denk aan vakverenigingen, bedrijfsleven en wetenschap.

Bekijk hier de roadmap die de leden van de ontwikkelteams hebben ontvangen.

Welke bijdrage levert de NVORWO?

De NVORWO heeft haar visie op het reken-wiskundeonderwijs opgeschreven in een visiedocument. Ook heeft de vereniging zich laten vertegenwoordigen in het selectiecomité voor het ontwikkelteam.

De NVORWO zal in de toekomst feedback gaan geven op de tussenproducten van de ontwikkelteams. Hiervoor zullen feedback-bijeenkomsten worden georganiseerd. Uiteraard houden wij u via onze website op de hoogte.

 

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.