Reactie NVORWO op eerste tussenproduct rekenen-wiskunde Curriculum.nl

Eind maart heeft het ontwikkelteam rekenen-wiskunde een eerste tussenproduct opgeleverd. In dit tussenproduct wordt een (concept)visie geschetst voor rekenen-wiskunde, wordt ingegaan op het proces tijdens de ontwikkelsessie en worden tenslotte vragen gesteld aan het veld.

Feeback-sessie

Op dit eerste tussenproduct kon worden gereageerd. Sommigen deden dit op persoonlijke titel, zoals u kunt lezen op de website van curriculum.nu. Aan onder meer de de NVORWO en de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren was gevraagd om ook namens de verenigingsleden een reactie te geven en de door het ontwikkelteam gestelde vragen te beantwoorden.

De NVORWO-studiedag was een goede gelegenheid voor het NVORWO-bestuur om met de leden hierover in gesprek te gaan. Bij dit gesprek waren ook drie leden van het ontwikkelteam rekenen-wiskunde en een begeleider vanuit SLO aanwezig. Deze samenkomst resulteerde in een goed en inhoudsvol gesprek.

Officiële reactie NVORWO

De discussie  op de feedbacksessie op de NVORWO-studiedag en aanvullend commentaar van andere betrokkenen zijn gebruikt voor het opstellen van een officiële reactie van de NVORWO op het eerste tussenproduct van het ontwikkelteam rekenen-wiskunde van Curriculum.nu.

Lees hier de officiële NVORWO-reactie op het eerste tussenproduct.

 

Vervolgtraject

Na de zomervakanties zullen er, telkens als er nieuwe tussenproducten van het ontwikkelteam rekenen-wiskunde opgeleverd worden, door het NVORWO-bestuur feedback-sessies voor de NVORWO-leden georganiseerd worden.

De verdere details hierover leest u na de zomervakantie op deze website.

 

 

 

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.