Rekenspellenwedstrijd 2018 – 2019 – Hoe doe je mee?

Voor de vijfde keer organiseren Volgens Bartjens, SLO, NVORWO en Klasse TV de wedstrijd ‘Bedenk het beste rekenspel’ en we nodigen je uit om mee te doen. Op dit ogenblik zijn we ons aan het voorbereiden op een mooie nieuwe ronde vol met fantastische rekenspellen!

De rekenspellen-wedstrijd van vorig schooljaar was een groot succes. Op de nieuwspagina van de rekenspellenwedstrijd kun je er van alles over lezen.

Deelnemers

Dit jaar zijn er twee categorieën deelnemers:

  1. Leerlingen van de basisschool
  2. Aanstaande leraren en leraren uit het basisonderwijs

Wat moet je doen?

  • Maak het rekenspel dat op school in de klas gespeeld kan worden en noteer duidelijk de spelregels.
  • Stuur het rekenspel in tussen 1 december en 7 februari 2019 naar:

Rekenspellenwedstrijd 
t.a.v. Anneke Noteboom
Piet Heinstraat 12

7511 JE Enschede

  • Het is natuurlijk helemaal mooi als er ook een video bij wordt maakt. De video of de youtube-link kun je sturen naar a.noteboom@slo.nl.

Rekenspel ingestuurd! En daarna?

Een deskundige jury beoordeelt de ingezonden spellen en kiest uit beide categorieën de beste rekenspellen. Daarna is de kinderjury aan de beurt. De kinderen van de kinderjury gaan deze spellen spelen en vertellen hun oordeel. Samen komen de vakjury en de kinderjury tot een eindoordeel en kiezen zij de winnaars.

Bij voldoende inzendingen zal de prijsuitreiking bij de Marnix Academie in Utrecht worden gehouden. De datum maken we later bekend.

En… dit is niet zomaar een saaie uitreiking! Op deze middag organiseren we ook een spelletjes-ronde waar iedereen die aan de wedstrijd heeft meegedaan allerlei spellen kan komen spelen en aan een spellen-toernooi kan meedoen. Op deze dag kan iedereen ook zijn zelfbedachte spel terugkrijgen en natuurlijk de prijswinnaars feliciteren. Samen met de inzenders zullen we zorgen dat alle kinderen hun spel weer terugkrijgen, zodat de spellen ook daarna in de klas gespeeld kunnen worden.

Wat kun je winnen?

  • In elke categorie is een 1e, een 2e en een 3e prijs te winnen als er genoeg goede spellen zijn. Verder zijn er nog prijzen voor bijvoorbeeld het origineelste spel, het mooiste spel, enz.
  • De hoofdprijs: Het winnende spel wordt (misschien met wat aanpassingen) door een echte uitgever van (reken)spellen gemaakt en daarna verkocht in de (web)winkel.

Meedoen is veel leuker dan winnen! Dus doe mee en wees creatief! We zijn weer  heel benieuwd naar de inzendingen.

Veel ontwerp- en speelplezier!

Heb je nog vragen?

Mail ze dan naar Corinne Harten, jurylid en webredacteur van deze NVORWO-website en of naar Anneke Noteboom, jurylid en rekenspellenspecialist: a.noteboom@slo.nl.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.