Rekenspellenwedstrijd – Wie is er door naar de volgende ronde?

Na een periode van stilte, waarin op de scholen mooie rekenspellen werden ontwikkeld, was nu de jury aan de beurt om alle ingezonden spellen te bekijken, te spelen, te bespreken en er een eerste oordeel over te geven.

Ingezonden spellen

Voor de rekenspellenwedstrijd van 2019 zijn er 69 rekenspellen binnengekomen, heel toevallig precies evenveel als vorig jaar. De spellen van dit jaar waren ook weer erg leuk, ze waren zelfs nog beter verzorgd dan vorig jaar. De spellen zijn grappig, knap gemaakt en sommige zijn zo mooi gemaakt dat je bijna zou zeggen dat ze meteen in de winkel kunnen komen.

De vakjury

Vijf spellenexperts zijn een hele dag bezig geweest met jureren. Ze hadden veel te spelen en te bespreken. Ze vroegen zich bijvoorbeeld af hoe het spel was gemaakt of waar de kinderen op hadden gelet bij het maken van het spel. Ook keek de jury of de handleiding duidelijk was, het spel niet te lang zou duren en of de spelers iets van het spel konden leren.

Het was mooi om te zien dat de kinderen eraan hadden gedacht dat het spel op verschillende niveaus gespeeld konden worden en dat ze goed hadden nagedacht over een leuke context, zoals Wie is de mol, Schattenjacht en Computercrash.

Zoals altijd was het lastig om te kiezen welke spellen een prijs verdienden. Het liefst gaf de jury aan ieder spel een prijs… Uiteindelijk zijn er uit de 69 inzendingen tien spellen geselecteerd om door te gaan naar de tweede ronde.

Wil je weten of jouw spel daar tussen zit? Kijk dan snel verder.
Hieronder zie je de foto’s van bijna alle spellen die hebben meegedaan. Helaas konden we niet van alle spellen een foto nemen. De tien spellen die doorzijn naar de tweede ronde staan apart onderaan.

De kinderjury

De kinderjury gaat de komende weken aan de slag. Kinderen gaan de spellen spelen, bespreken en beoordelen. Zij geven daarna een advies aan de vakjury.
De vakjury bepaalt daarna welke spellen een prijs hebben gewonnen en welke prijs dat is. Zo zijn er prijzen voor het beste spel, maar ook voor het mooiste of het origineelste spel. Het blijft dus nog even spannend…

Prijswinnaars

Natuurlijk maken we weer een feestje van de prijsuitreiking en we gaan de prijswinnaars in het zonnetjes zetten. We weten nog niet precies hoe, waar en wanneer, maar alle prijswinnaars krijgen van ons tijdig bericht.

Terug in de doos

Prijs of niet, iedereen die een mooi spel gemaakt wil dat natuurlijk terug.We sturen dit jaar alle spellen terug naar de makers.
De spellen die doorgaan naar de tweede ronde blijven nog even bij ons.

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar a.noteboom@slo.nl

Veel groeten van de vakjury,

Anneke Noteboom, Alette Lanting, Marije Bakker, Margreeth Mulder, Bronja Versteeg, Cathe Notten en Corinne Harten.

Inzendingen voor de rekenspellenwedstrijd 2019

Door naar de volgende ronde

De volgende tien spellen zijn door naar de volgende ronde. De kinderjury gaat deze spellen spelen en bekijken welk spel ze het leukste, mooiste en beste vinden.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.