Uitslag van de rekenspellenwedstrijd 2018 – 2019

De kinderjury en de vakjury hebben hun werk nauwkeurig en met heel veel plezier gedaan. De definitieve winnaars van de 69 ingezonden spellen zijn nu bekend..

De winnaar van de rekenspellenwedstrijd 2018 / 2019 is………. Het Dierenspel!Over het Dierenspel en de makers

Het Dierenspel is ontwikkeld door Alycia en Roxanne van basisschool Het Palet in ’s Hertogenbosch.

De kinderjury tijdens het beoordelen van Dierenspel

Dierenspel is een spel waar je zoveel mogelijk dieren koopt en moet zorgen dat ze voldoende te eten krijgen. Dat eten moet je op tijd kopen, anders raak je je dier weer kwijt. Geld kun je verdienen door klusjes te doen of je dieren te verkopen.
Zowel de vakjury als de kinderjury vinden dit spel origineel en erg mooi gemaakt. Het heeft duidelijke spelregels en je kunt het meteen spelen. “Als het in de winkel lag, zou ik het kopen”, zei één van de leerlingen uit de kinderjury!

We feliciteren Alycia en Roxanne en zullen met de eerste prijs én het spel op hun school komen voor de prijsuitreiking. Ook krijgen ze een officieel Winaarscertifctaat.Alle spellen die een prijs hebben gewonnen

Eerste prijs: Dierenspel

Het Dierenspel - de kinderjury voor de rekenspellenwedstrijd
Dierenspel

Dit spel is ontwikkeld door Alycia en Roxanne van basisschool het Palet in ’s Hertogenbosch.Tweede prijs: Tijdnood

Tijdnood

Tijdnood is gemaakt door Jill, Lieke en Muna van basisschool De Twee Wieken in Zwijndrecht. Met de dobbelsteen wordt bepaald met welke stapel je gaat spelen. De kookwekker wordt gezet en bij een goed antwoord geef je snel de stapel door. Gaat de wekker af dan ben je de pineut en krijg je alle gespeelde kaarten. Je snapt, je bent al snel in Tijdnood.Derde prijs: Got it!

Got it!

Got it! is ontworpen door Jalina en Amber van de Montessorischool in Leidschenveen.
Je moet drie kaartjes bij elkaar zoeken waarmee je hetzelfde antwoord kunt maken. Goed voor het hoofdrekenen, maar ook om flexibel te rekenen.Eervolle vermelding: Reken voor je geld!

Rekenen voor je geld!

Lars en Jason van De Tweesprong uit Maarssen zijn de makers van dit spel. Hun school heeft al vaker een prijs gewonnen. Dit spel krijgt een eervolle vermelding omdat de makers geen spel hebben gemaakt met sommen maar waarin je bezig moet zijn met oppervlakte en geld en waarbij je niet alleen moet rekenen maar ook moet nadenken en redeneren.Originaliteitsprijs: Juf is Boos; Hoe help je juf aan een beter salaris?

Juf = boos!

Dit originele spel is gemaakt door kinderen van de Aloisiusschool in Overveen: Noah J., Miko, Julian, Toni en Noah M.
Het spel speelt in op het nieuws. De kinderen vinden dat de juf te weinig verdient en bedenken een manier om aan meer geld te komen. De leerlingen hebben ook gewerkt met QR-codes. Daardoor wordt het spel nog origineler en moderner…Mooist gemaakte spel: Duckrace

Duckrace - rekenspellenwedstrijd

Duckrace

Duckrace is gemaakt door leerlingen van basisschool De Walvis in Den Haag: Suze, Bart, Lucas, Esmée en Miguel uit groep 6.
Het spel is echt prachtig gemaakt!
We vonden het voor de rekenles wat minder geschikt, maar we raden jullie aan het nog vaak te spelen.Aanmoedigingsprijs voor studenten: Het grote rekenhuis.

Grote Rekenhuis - Rekenspellenwedstrijd
Het grote rekenhuis

Het grote rekenhuis is ontworpen door pabostudenten Janine en Jaqueline van de NH Stenden Hogeschool in Groningen.
In het spel leren de leerlingen vermenigvuldigen volgens het fasemodel en het handelingsmodel.
Erg mooi uitgewerkt!Prijswinnaars

Alle prijswinnaars krijgen natuurlijk hun prijzen overhandigd. Het kan zijn dat we een bezoek aan school brengen. Dit gebeurt in ieder geval bij de winnaars van de eerste prijs. Als het niet lukt om een bezoek aan school te brengen dan sturen we het prijzenpakket en het ingezonden spel op. Zo kun je je eigen spel nog vaak spelen in je groep.Vragen?

Heb je nog vragen, stuur dan een mail naar de voorzitter van de vakjury, Anneke Noteboom (a.noteboom@slo.nl). Voor ander nieuws over de rekenspellenwedstrijd kun je op de site terecht: www.besterekenspel.nl.

Veel groeten van de vakjury,

Anneke Noteboom, Alette Lanting, Marije Bakker, Margreeth Mulder, Bronja Versteeg, Cathe Notten en Corinne Harten

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.