Update rekenspellenwedstrijd

In de maand februari konden leerlingen van de basisschool en hun (aanstaande) leraren een eigen rekenspel insturen voor de Rekenspellenwedstrijd 2017.
Het was spannend hoeveel spellen er zouden binnenkomen en of ze weer net zo mooi zouden zijn als vorig jaar!

Op 4 februari kwamen de eerste spellen binnen, voorzien van foto’s. Ook kwamen al snel de eerste filmpjes binnen die de kinderen bij hun spel gemaakt hadden (zie bijvoorbeeld dit filmpje hieronder)

Tot begin maart groeide de stapel in de kelder van de SLO. Nu druppelen nog enkele spellen binnen, als gevolg van de voorjaarsvakantie in februari. Alle dozen zijn inmiddels opengemaakt en alle spellen hebben we gefotografeerd en geregistreerd. We tellen op dit moment 125 ingezonden spellen… De meeste spellen zijn van leerlingen, maar er zijn ook leraren en pabo-studenten die spellen hebben ingestuurd.

Schermafbeelding 2017-03-10 om 16.04.54

 

Het ene spel is nog mooier dan het andere. Het uiterlijk van de spellen is dik in orde. Maar natuurlijk moeten we ook de inhoud gaan bekijken. Daar gaat binnenkort de jury zich over buigen.

 

 

 

We bedanken alvast iedereen voor zijn of haar inzending. Wie weet komen er weer mooie spellen tevoorschijn die ook voor de winkels geschikt zijn.

 

Uitnodiging voor de spellenwedstrijd

Op 17 mei is ’s middags in Utrecht bij de Marnix Academie de uitreiking van de prijzen voor de beste rekenspellen en natuurlijk ook voor het allerbeste rekenspel van 2017.

Op deze middag kunnen alle spelontwerpers (en eventueel klasgenootjes) ook deelnemen aan de spellenmiddag: ze kunnen spellen met elkaar komen spelen en tussendoor een glaasje limonade en iets lekkers nemen. En… ze kunnen natuurlijk bij de uitslag zijn.

Bovendien: de spelontwerpers kunnen op deze dag ook hun spel komen ophalen. Terugsturen is voor ons niet mogelijk, het zijn teveel spellen. Maar: zo combineer ke het met een leuke middag vol spel!

Alle deelnemers krijgen binnenkort een uitnodiging voor deze spellenmiddag.

En nu…

… is de jury aan de beurt. Dat worden leuke speel-uren!

Schermafbeelding 2017-03-10 om 16.08.50 Schermafbeelding 2017-03-10 om 16.08.59 Schermafbeelding 2017-03-10 om 16.09.07

 

 

 

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.