Nationale Rekencoördinator Dag

De rekencoördinator; spil voor reken-wiskundeonderwijs! 

Ontdek de kracht van de rekencoördinator!

Op 22 maart 2024 nodigen wij je graag uit op de Nationale Rekencoördinator Dag!

Laten we samen de toekomst van rekenonderwijs vormgeven. Samen bouwen we aan een sterke basis voor de generaties van morgen. Mis deze unieke kans niet om te leren, te groeien en te delen.

We zien je graag op de Nationale Rekencoördinator Dag 2024, IPABO Amsterdam!

De aanmelding wordt binnenkort geopend; houd de Socials of de website van de NVORWO in de gaten! Of stuur een mail naar susannederkinderen@nvorwo.nl

De Nationale Rekencoördinator Dag (NRCD) is een dag voor rekencoördinatoren en leerkrachten met affiniteit voor rekenen, waar inspiratie kan worden opgedaan en kwaliteitsverbetering van het reken-wiskundeonderwijs op de basisschool centraal staat.

Op de NRCD ligt de focus ligt overwegend op ‘horizontale professionalisering’; leerkrachten leren van en met elkaar. Daarnaast verzorgen experts (leraaropleiders, onderzoekers, adviseurs, uitgevers, etc.) vanuit diverse invalshoeken een bijdrage aan deze dag, afwisselend in lezingen, workshops en rondetafelgesprekken.

Oftewel, de NRCD; een dag waarin de aandacht ligt op kennis halen, delen en brengen, elkaar ontmoeten en enthousiasmeren voor inhoudelijk sterk rekenwiskunde onderwijs in Nederland.

De NRCD is een initiatief van de NVORWO en wordt uitgevoerd door Hogeschool IPABO.

24 maart 2023

24 maart 2023 hebben we de NRCD succesvol en voor het eerst gehouden op de IPABO in Amsterdam.
Waar in de openingslezing Wetenschap en Techniek door Anika Embrechts aan het Reken-Wiskunde onderwijs werd gekoppeld.

Waren er sterke inhoudelijke workshops over; De Sterke Rekenaar van Suzanne Sjoers, Het jonge kind door Martine van Schaik, Leerlijnen en differentiatie door Mara Otten, Emilie Prast & Michiel Veldhuis, Actualisatie van de kerndoelen door een team van SLO onderleiding van Marc van Zanten, Data, statistiek en Kans door Belinda Terlouw, Inspectie van onderwijs door Bauke Milo & Heleen Vinckenmöller, Succesvolle rekennetwerken door Marit Kruiskamp, Ronnie Huberts & Jiska van Hall & Werken met open problemen door Frans van Galen, Tamara Leszijnski en Annette Markusse.

Na de overheerlijke en goed verzorgde lunch kwamen er twee activiteiten. In de eerste activiteit werd het functieprofiel van de Rekencoördinator gepresenteerd. Daarna volgde er een tweede beweegactiviteit over het springen/lopen op de getallenlijn.

Tot slot konden we deze dag heel fijn afsluiten met een inhoudelijke lezing over probleem oplossen en hebben we een stukje gedaan van het Bartjens Rekendictee onder leiding van Marjolein Kool.

Wil je op de hoogte blijven van de inhoud van volgend jaar? Mail dan naar susannederkinderen@nvorwo.nl