Rekenspellenwedstrijd

Voor de zesde keer organiseren Volgens Bartjens, SLO, NVORWO en Klasse TV in het schooljaar 2019 – 2020 de wedstrijd ‘Bedenk het beste rekenspel’ en we nodigen je uit om mee te doen. Op dit ogenblik zijn we ons aan het voorbereiden op een mooie nieuwe ronde vol met fantastische rekenspellen!

De rekenspellen-wedstrijd van vorig schooljaar was een groot succes. Op de nieuwspagina van de rekenspellenwedstrijd kun je er van alles over lezen.

Deelnemers

Dit jaar zijn er twee categorieën deelnemers:

 1. Leerlingen van de basisschool
 2. Aanstaande leraren en leraren uit het basisonderwijs

Wat moet je doen?

 • Maak een rekenspel dat op school in de klas gespeeld kan worden en noteer duidelijk de spelregels. Weet je niet waar je moet beginnen? Volg dan het stappenplan voor leerkrachten of leerlingen.
 • Vul het inzendformulier in (Word of PDF) en stop het bij je spel. Kun het inschrijfformulier in Word niet vinden? Kijk dan in de map met downloads.
 • Stuur het rekenspel in tussen 1 januari en 21 februari 2020 op naar dit adres:
  • Rekenspellenwedstrijd 2020
  • Verlengde Gildenweg 11 J
  • 8304 BK Emmeloord
 • Het is natuurlijk helemaal mooi als er ook een video bij wordt maakt. De video of de youtube-link kun je sturen naar a.noteboom@slo.nl.

Rekenspel ingestuurd! En daarna?

Een deskundige jury beoordeelt de ingezonden spellen en kiest uit beide categorieën de beste rekenspellen. Daarna is de kinderjury aan de beurt. De kinderen van de kinderjury gaan deze spellen spelen en vertellen hun oordeel. Samen komen de vakjury en de kinderjury tot een eindoordeel en kiezen zij de winnaars.

Wil je na de uitslag je rekenspel weer terug? Dat snappen we!
Stuur ons even een mailtje, dan bespreken we samen hoe dat geregeld kan worden.

Wat kun je winnen?

 • In elke categorie is een 1e, een 2e en een 3e prijs te winnen als er genoeg goede spellen zijn. Verder zijn er nog prijzen voor bijvoorbeeld het origineelste spel, het mooiste spel, enz.
 • De hoofdprijs: Een prachtig spellenpakket voor de makers en voor de hele klas.

Meedoen is veel leuker dan winnen. Dus doe mee en wees creatief! We zijn weer  heel benieuwd naar de inzendingen.

Veel ontwerp- en speelplezier!

Heb je nog vragen?

Mail ze dan naar Corinne Harten, jurylid en webredacteur van deze website en / of naar Anneke Noteboom, jurylid en rekenspellenspecialist: a.noteboom@slo.nl.