Rekenspellenwedstrijd

Rekenspellenwedstrijd 2021 is weer van start!

Voor de zevende keer organiseren Volgens Bartjens en NVORWO in samenwerking met Marnix Academie, 999-Games en Wizz-spel de rekenspellenwedstrijd ‘Bedenk het beste rekenspel’! Wij nodigen je uit om een eigen rekenspel te maken en in te sturen. Er zijn weer mooie spellenpakketten te winnen!

De rekenspellen-wedstrijd van vorig schooljaar was een groot succes. We hebben 209 originele spellen binnen gekregen. Op de nieuwspagina van de rekenspellenwedstrijd kun je er van alles over lezen.

Deelnemers

Dit jaar zijn er twee categorieën deelnemers:

 1. Leerlingen van de basisschool
 2. Aanstaande leraren en leraren uit het basisonderwijs

Wat moet je doen?

 • Maak een rekenspel dat op school in de klas gespeeld kan worden en noteer duidelijk de spelregels. Weet je niet waar je moet beginnen? Volg dan het stappenplan voor leerkrachten of leerlingen.
 • Vul het inzendformulier in (Word of PDF) en stop het bij je spel.
 • Stuur het rekenspel tussen 29 maart en 30 april 2021 op naar:
  • Rekenspellenwedstrijd 2020
  • Verlengde Gildenweg 11 J
  • 8304 BK Emmeloord

Rekenspel ingestuurd! En daarna?

Een deskundige jury beoordeelt de ingezonden spellen en kiest uit beide categorieën de beste rekenspellen. Daarna is de kinderjury aan de beurt. De kinderen van de kinderjury gaan deze spellen spelen en vertellen welk rekenspel volgens hen moet winnen. Samen komen de vakjury en de kinderjury tot een eindoordeel en kiezen zij de winnaars.

Wil je na de uitslag je rekenspel weer terug? Dat snappen we!
Stuur ons even een mailtje, dan bespreken we samen hoe dat geregeld kan worden.

Wat kun je winnen?

 • In elke categorie is een 1e, een 2e en een 3e prijs te winnen als er genoeg goede spellen zijn. Verder zijn er nog prijzen voor bijvoorbeeld het origineelste spel, het mooiste spel, enz.
 • De hoofdprijs: een prachtig spellenpakket voor de makers en voor de hele klas.

Meedoen is veel leuker dan winnen en het maken van een rekenspel is ook nog eens heel leerzaam! Dus doe mee en wees creatief! We zijn heel benieuwd naar de inzendingen.

Veel ontwerp- en speelplezier!

Heb je nog vragen?

Mail je vragen naar Anneke Noteboom, jurylid en rekenspellenspecialist: Anneke.noteboom@kpnmail.nl.