Concept-visiedocument voor Curriculum.nu

De coördinatiegroep van curriculum.nu heeft de NVORWO gevraagd een visie-document te leveren dat het nog te vormen ontwikkelteam rekenen-wiskunde  kan ondersteunen bij het formuleren van bouwstenen voor een vernieuwd curriculum rekenen-wiskunde. De NVORWO voldoet graag aan dat verzoek. Een belangrijk doel van onze Vereniging is immers het ontwikkelen van het reken- en wiskundeonderwijs tot een levend, inspirerend, betekenisvol, breed en cultureel belangrijk onderwijsgebied.

Wij streven naar een reken-wiskundeonderwijs met een hedendaagse en constructieve balans tussen lagere-orde vaardigheden (bewerkingen, procedures, rekenfeiten) en hogere-orde vaardigheden (wiskundig redeneren, formaliseren, abstraheren, wiskundig communiceren, modelleren, visualiseren en probleemoplossen), omdat het ontwikkelen van beide soorten vaardigheden elkaar onderling positief kunnen beïnvloeden.

Concept-visiedocument t.b.v. Curriculum.nu

Het concept-visiedocument van de NVORWO bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt de visie van de NVORWO op het reken-wiskundeonderwijs besproken. In het tweede deel van het document wordt nader ingegaan op de visie van de NVORWO wat betreft de curriculumherziening.  U kunt het visie-document hier lezen.

Uw mening is belangrijk

De NVORWO wil het concept-visiedocument graag aan aan haar leden voorleggen. Wij zouden het daarom zeer op prijs stellen als u, na het lezen van het document, een korte vragenlijst zou willen invullen. De vragenlijst vindt u hieronder. U kunt op deze pagina in de vragenlijst naar beneden scrollen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.