Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Feestje in Zwolle KPZ

7 september 2022 16:00 20:00

CONFERENTIE BOUWEN VANUIT VERTROUWEN

Kansrijke ontwikkeling vanuit reken-wiskundig perspectief

Hogeschool KPZ organiseert in het kader van het 40-jarig jubileum van NVORWO (Nederlandse Vereniging voor de Ontwikkeling van Reken-Wiskundeonderwijs) op 7 september 2022 van 16.00 – 20.00 uur de Conferentie Bouwen vanuit vertrouwen. Kansrijke ontwikkeling vanuit reken-wiskundig perspectief. Een geweldig ‘rekenfeestje’!

Tijdens de conferentie zijn er lezingen, workshops, posterpresentaties van studenten, een informatiestand van de NVORWO. Tijdens het eten is er voldoende ruimte  voor ontmoeting.

De volgende experts leveren hun bijdrage aan de conferentie:

 • Kees Hoogland (HU)
 • Ronald Keijzer (iPabo)
 • Koeno Gravemeijer (TU Eindhoven)
 • Marc van Zanten (SLO)
 • Maarten Dolk (Inspiration4learning)
 • Belinda Terlouw (Hogeschool KPZ)
 • Jeffrey van Welsen (Hogeschool KPZ)
 • Nicole Scholten (Hogeschool KPZ)
 • Geeke Bruin-Muurling (Zelfstandig vakdidacticus)
 • Marjolein Kool (HU)

Wil je aan het begin van het nieuwe rekenschooljaar, geïnspireerd en gevoed met mooie ideeën van start kunnen gaan? Meld je dan aan.
Deelname is gratis. Let op: Er zijn een paar plekjes vrijgekomen. Wanneer het maximum aantal deelnemers is bereikt plaatsen we je op een reservelijst en krijg je bericht zodra iemand zich afmeld.

Aanleiding

De NVORWO bestaat in 2022 veertig jaar. In dat kader worden door pabo’s in het hele land ‘rekenfeestjes’ georganiseerd – van kleinschalige workshops tot grotere studiedagen of conferenties. Het lijkt ons een mooie aanleiding om op Hogeschool KPZ een conferentie te organiseren voor zowel onze studenten als ons netwerk, waarbij we de inhoud gezamenlijk vormgeven vanuit Team Rekenen en het Kennis- en Innovatiecentrum (lectoraat Kansrijke ontwikkeling van kinderen en jeugd). Tijdens deze conferentie zal ook de NVORWO aanwezig zijn.

Inhoud: Kansrijke ontwikkeling vanuit reken-wiskundig perspectief

We leven in een complexe samenleving. Om onze leerlingen hierop voor te bereiden hebben ze meer nodig dan basisvaardigheden alleen. Een onderzoekende houding, kritisch denkvermogen en probleemoplossende vaardigheden zijn cruciaal. Dit alles ontwikkel je als je intrinsiek gemotiveerd raakt en zo de ruimte krijgt zelfvertrouwen op te bouwen. Labeling in termen als sterk en zwak helpen hier niet bij. Iedere leerling heeft het vermogen zich te ontwikkelen. Dat moet het uitgangspunt zijn. Het heeft alles te maken met vertrouwen in ontwikkelkracht van ieder kind. Bouwen vanuit vertrouwen!

Als we in het onderwijs kinderen naast het aanleren van basisvaardigheden niet leren zelf te denken, blijven ze afhankelijk van anderen die hen zeggen wat te doen en wat te geloven. Dat is risicovol. Reken-wiskundeonderwijs kan een bijdrage leveren aan kansengelijkheid door alle leerlingen op te leiden tot kritische, gecijferde burgers die weerbaar genoeg zijn zich te redden in de maatschappij.

Brede, betekenisvolle gecijferdheid is noodzakelijk voor kansrijke ontwikkeling en (toekomstig) maatschappelijk functioneren van leerlingen. In deze conferentie willen we daarom de nadruk leggen op het belang van ambitieus en betekenisvol rekenonderwijs met kansen voor iedereen.

Gegevens

Datum:
7 september 2022
Tijd:
16:00 – 20:00
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://www.kpz.nl/activiteiten/

Organisator

KPZ
Telefoon
038 421 7425
E-mail
info@kpz.nl
Site
Bekijk de site van Organisator

Katholieke Pabo Zwolle

Ten Oeverstraat 68
Zwolle, Overijssel 8012 EW Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie