Curriculum.nu – Laatste feedback-ronde nu van start

Wat moeten onze leerlingen in het basis-, speciaal- en vervolgonderwijs kennen en kunnen op het gebied van rekenen-wiskunde? Dat is de centrale vraag waarover het ontwikkelteam rekenen-wiskunde van curriculum.nu zich het afgelopen jaar heeft gebogen. Op 7 mei werd het voorlopige antwoord op deze vraag gepubliceerd.

Marco ten Hoff, leraar wiskunde uit het ontwikkelteam Rekenen & Wiskunde is enthousiast over de uitkomsten: “De landelijke kerndoelen zijn inmiddels meer dan 12 jaar oud. Ze zijn toen voor het primair en voortgezet onderwijs los van elkaar ontwikkeld. Er is her en der wel wat aangepast, maar niet in zijn geheel voor het primair en voortgezet onderwijs. Het is uniek dat we als leraren en schoolleiders nu voor het eerst voorstellen kunnen doen over welke kennis en vaardigheden in de kerndoelen moeten komen.” (bron: curriculum.nu)

Geef uw feedback op het conceptvoorstel 

Het ontwikkelteam rekenen-wiskunde heeft een basis van kennis en vaardigheden opgesteld die u hier kunt bekijken. Verder is er een lijst met consultatievragen over het concept-voorstel opgesteld. U kunt tot en met zondag 11 augustus op persoonlijke titel feedback geven op de website van curriculum.nu door deze consultatievragen te beantwoorden.

Curriculum.nu consultatieverslagen 

Tijdens de vorige consultatiefase kon gereageerd worden op de eerste versie van de bouwstenen per leergebied. De input die is verzameld tussen 11 en 27 januari is door de teams gebruikt om de bouwstenen per leergebied verder af te maken. Het consultatieverslag met daarin de afwegingen van het ontwikkelteam rekenen-wiskunde bij het verwerken van de ontvangen feedback vindt u hier.

Officiële reactie van de NVORWO

Net zoals bij de eerder verschenen tussenproducten zal de NVORWO na raadpleging van haar leden een officiële reactie geven op het conceptvoorstel rekenen-wiskunde van curriculum.nu. Eerdere nieuws van de NVORWO over curriculum.nu, inclusief reacties op de tussenproducten, leest u hier.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.