Reactie NVORWO op tweede tussenproduct

In juni heeft het ontwikkelteam rekenen-wiskunde een tweede tussenproduct opgeleverd. In dit tussenproduct worden een aantal Grote Opdrachten (big ideas) van rekenen-wiskunde opgesomd.

Op dit tweede tussenproduct kon worden gereageerd. Sommigen deden dit op persoonlijke titel. Aan onder meer de NVORWO en de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren werd gevraagd om ook namens de verenigingsleden een reactie te geven en de door het ontwikkelteam gestelde vragen te beantwoorden.

Om tot een reactie te komen die werd gedragen door onze leden heeft de NVORWO  een aantal feedbacksessies georganiseerd. De eerste feedback-sessie vond plaats op de Marnix-academie, waar belangstellenden onder leiding van NVORWO-voorrzitter Douwe Jan Douwes en bestuurslid Jenneken van der Mark met elkaar en met het aanwezige lid van het ontwikkelteam rekenen-wiskunde van Curriculum.nu konden discussiëren  .

Ook zijn er twee online bijeenkomsten georganiseerd door bestuursleden Kees Hoogland en Dolf Janson.

Officiële reactie NVORWO

In de officiële reactie van de NVORWO  wordt per Grote Opdracht commentaar gegeven. Verder wordt erop aangedrongen om de teksten van de Grote Opdrachten zo te herzien dat alle onderwijstypen zich daarin qua inhoud en qua taal kunnen herkennen  en vragen we om voorbeelden bij de Grote Opdrachten.

Verder is er in een aparte brief  de suggestie gedaan om externe deskundigen in te schakelen om de leden van het team inhoudelijk te ondersteunen en hebben we  in dezelfde brief onze zorg uitgesproken over het ontbreken van ontwikkelscholen uit het vmbo.

Lees hier de officiële NVORWO-reactie op het tweede tussenproduct.

Vervolgtraject

Van 15 oktober tot 14 november 2018 kan er feedback geleverd worden op het derde tussenproduct van de ontwikkelgroep rekenen-wiskunde van Curriclum.nu.

Over de inhoud van het derde tussenproduct is nog niets bekend, maar de NVORWO heeft al wel data vastgesteld voor feedback-bijeenkomsten.

31 oktober 2018
17.00 – 19.00 uur
Vergadercentrum Domstad
Aanmelden bij Douwe Jan Douwes

6 november 2018
16.00 – 17.30 –
Online bijeenkomst
Aanmelden bij Dolf Janson

7 november 2018
16.00 – 17.30
Online bijeenkomst
Aanmelden bij Kees Hoogland 

8 november 2018
16.00 – 17.30
Online bijeenkomst
Aanmelden bij Kees Hoogland

De verdere details hierover leest u na de zomervakantie op deze website.

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.