Feedback voor Curriculum.nu – De stand van zaken

De leraren en schoolleiders die meedoen aan de ontwikkelteams rekenen-wiskunde van Curriculum.nu hebben net de tweede ontwikkelsessie afgerond. Ze hebben de feedback op hun visie op het leergebied besproken en deze visie bijgesteld.

Daarnaast hebben de leden van het ontwikkelteam verder gewerkt aan het formuleren van de ‘grote opdrachten’ (de zogenaamde ‘big ideas’ die de essentie van het vak rekenen-wiskunde weergeven).
Het ontwikkelteam heeft aan het einde van de tweede fase weer een aantal vragen opgesteld die ze graag beantwoord zouden willen hebben. Ook willen ze graag commentaar op de grote opdrachten die zij hebben samengesteld.
Het verslag van het ontwikkelteam kunt u lezen op de website van curriculum.nu. Daar kunt u ook alle grote opdrachten bekijken.

Mogelijkheden voor feedback

Net als in de eerste ronde kan iedereen op dit tweede tussenproduct feedback geven. U kunt op persoonlijke titel reageren op de reactie-pagina van curriculum.nu.

De NVORWO wil ook als vakvereniging voor rekenen-wiskunde commentaar leveren op het tweede tussenproduct. Omdat we de mening van onze leden daarbij belangrijk vinden, hebben wij verschillende mogelijkheden gecreëerd om met elkaar over het tweede tussenproduct te praten en hierop feedback te geven. Alle feedback wordt daarna gebundeld en als officiële reactie van de NVORWO gestuurd naar het ontwikkelteam rekenen-wiskunde van Curriculum.nu.

1. Bijeenkomst op 20 juni in Utrecht

Op 20 juni a.s. wordt van 17.00 – 19.00 uur een NVORWO-bijeenkomst georganiseerd op de Marnix-Academie, Vogelsanglaan 1, 3571 ZM Utrecht.. Wij nodigen u graag uit om onder het genot van een broodje samen met NVORWO-voorzitter Douwe Jan Douwes en bestuurslid Jenneken van der Mark de vragen en grote opdrachten van het tweede tussenproduct te bespreken. Bij deze bijeenkomst zal Anneke Noteboom aanwezig zijn namens het ontwikkelteam rekenen-wiskunde.
Mocht u deze bijeenkomst willen bezoeken, wilt u dit dan van tevoren aangeven?
Dit kan door uiterlijk op 18 juni een mail te sturen aan Douwe Jan Douwes.

2. Online bijeenkomsten

De NVORWO organiseert ook twee online bijeenkomsten voor leden. Bij deze online bijeenkomsten wordt er onder leiding van een NVORWO-bestuurslid gediscussieerd over het tweede tussenproduct.
De eerste online bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 21 juni 2018 van 15.00 tot 16.00 uur en staat onder leiding van bestuurslid Kees Hoogland. Aan deze bijeenkomst zal Marco Stoppelenburg deelnemen namens het ontwikkelteam rekenen-wiskunde van Curriculum.nu.  De tweede online bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 26 juni 2018 van 16.00 tot 17.00 uur onder leiding van bestuurslid Dolf Janson. Namens het ontwikkelteam rekenenwiskunde zal Maarten Müller deelnemen aan deze online bijeenkomst.
Wij nodigen u graag uit om aan één van deze twee discussies deel te nemen om zo uw feedback met ons te delen.
Stuur voor deelname aan de eerste bijeenkomst uiterlijk 20 juni een mail naar Kees Hoogland  en voor de tweede bijeenkomst uiterlijk 25 juni naar Dolf Janson.
U krijgt dan een mail van ons met de toegangscode en de exacte link naar de online bijeenkomst.

3. Online vragenformulier

Een derde mogelijkheid voor het geven van feedback via de NVORWO is om vragen te beantwoorden in een online vragenformulier. Dit vragenformulier is momenteel in ontwikkeling.

We hopen dat u met ons mee wilt denken en dat we u op de drie bovenstaande manieren genoeg mogelijkheden hebben gegeven om dit te kunnen doen.
Als u verder nog vragen heeft, dan horen wij dit graag!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.